Ben jij er al aan gewend? Het video bellen, whatsappen met iedereen – dus ook met collega’s en zakelijke relaties -, het vele thuiswerken. Ruim 75% van de mensen met een kantoorbaan in Nederland is gaan thuiswerken, de helft van de ondervraagden vind dit fijn en zou dit (grotendeels) willen blijven doen. Maar we missen onze collega’s wel (80%). Volgens het onderzoek van Kaspersky, check deze infographic.

Wat doet 2 maanden quarantaine met je team?

Heb jij al stil gestaan bij deze vraag? Ondanks dat je elkaar met Zoom/Teams vergaderingen hebt gezien is daarbij het sociale momentje kort of zelfs niet aanwezig. Wellicht zijn er afgelopen maanden nieuwe collega’s begonnen die je nog niet eens live hebt gezien. De relaties komen onbewust onder druk te staan. Dus wat ga je straks doen wanneer je elkaar weer ziet? Stap je zo de geplande teammeeting in of geef je jezelf en je medewerkers/ collega’s de ruimte om eerst even bij te praten? En hoe pak je dit slim aan?

Het tijdelijke abnormaal

Die anderhalve meter regels, looproutes, eenrichtingsverkeer en overal schermen en ontsmettingsmiddel. Laten we hopen dat dit het tijdelijke abnormaal is. Wat niet weg zal gaan zijn de nieuwe manieren van communiceren. Maak voor jezelf eens een lijstje, waarmee communiceer je nu? Wat vind je prettig en efficiënt werken? Wat is tijdelijk abnormaal in communicatie?

Hoe gaan we weer samenwerken?

Na zo’n lange tijd is het goed om alles bewust met elkaar af te stemmen. Hoe gaan we weer aan het werk? Hoe doen we dat met thuiswerken en naar kantoor gaan? Wat spreken we af? Hoe houden we het veilig en hoe spreken we elkaar daarop aan?

Dat kun je natuurlijk zelf organiseren, maar hoe fijn is het als je daar iemand voor inzet en het niet zelf hoeft te begeleiden, zodat je zelf volledig kunt meedoen aan het gesprek. Het is nu de juiste tijd om het echt sámen te doen.

Ik help je hier graag bij en heb hier meerdere webinars over gegeven.

Een volledig verzorgde teamsessie

Ik help het team een goede start te maken voor een goed gesprek door een sessie van een dagdeel te begeleiden. In deze sessie die volledige voorbereid is en in lijn met de richtlijnen van het RIVM en de overheid. (Zie mijn blog ‘coronaprotocal voor trainingen‘)

Op de agenda zet ik de volgende vragen:

  • Hoe is afgelopen periode voor je geweest?
  • Hoe heb je het werk, de samenwerking en de communicatie ervaren?
  • Hoe zorgen we dat we het nu echt sámen gaan doen, hoe blijven we een team?
  • Welke afspraken kunnen we maken en hoe zorgen we ervoor dat we die we kunnen naleven?
  • Wat is er verder van belang om met elkaar te delen?

Een goede begin is het halve werk

Kies je voor deze sessie dan plannen we een call in waarin we de details en datum afstemmen. De investering voor deze sessie bedraagt € 995 ex btw en is een speciaal beperkt aanbod tot 15 juli 2020. Het aantal deelnemers hangt af van de locatie, idealiter gaan we voor het complete team. Ik kan je helpen bij het vinden van een geschikte locatie. Neem contact op via mail hello@karlijnlortye.com of bel 06-15611991.

Tot snel!