Business Coaching

Business Coaching

Waarom ben jij ondernemer geworden?

Wat zijn jouw dromen, doelen en waar word jij gelukkig van? 

Business Coaching is een vorm van coaching waarbij de focus op de business ligt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een business coach inhuurt. Een paar voorbeelden: 

 • Je bent net gestart met iets nieuws en wil hierover sparren en een strak plan neerzetten
 • Je bent even bezig en je hebt het idee dat je wat aan het aanrommelen bent en je wilt meer focus
 • Je vindt het moeilijk om te kiezen en merkt dat je niet helder communiceert
 • Je bent al even bezig maar je krijgt er geen energie meer van
 • Je wil een carriereswitch maken en dit met een coach onderzoeken
 • Je wilt jezelf blijven ontwikkelen en uit laten dagen
 • ….

En zo zijn er nog vele redenen, iedereen heeft zijn ‘struggles’. Het gaat immers niet altijd zoals jij gepland had, maar juist die momenten als het stroef loopt bevatten waardevolle lessen. Een Business Coach kan je helpen deze in te zien.

Wat kan je verwachten?

Coaching is een persoonlijk ontwikkeltraject. Tussen de coach en de coachee moet er vertrouwen zijn en een goede klik. Dat ontdek je in een intakegesprek. Je kan in zo’n gesprek zelf goed aanvullen of de coach jou gaat helpen, uitdagen of juist in je irritatie zit. Je hoeft niet dezelfde types te zijn, een coach kan ook provocerend zijn om een doorbraak te bewerkstelligen.

Ik werk als volgt, tijdens een intake gesprek van ongeveer een uur leren wij elkaar beter kennen. Ik bevraag je en maak aantekeningen. Ik zoek naar de vraag achter de vraag en samen komen we dan tot een aantal thema’s. Kies je ervoor om door te gaan plannen we in ieder geval 5 gesprekken. Doorgaans heb ik totaal 6 gesprekken nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Het intake gesprek reken ik daar ook bij, want de coaching is dan eigenlijk al begonnen.

Een voorbeeld van een business coaching traject met een ondernemer die graag meer omzet wil maken, met een nieuw samen te stellen team en daarbij meer energie over wil houden (Thema’s: Business Model, Doelstellingen, Work/Life-Balance). We beginnen bij de persoonlijke analyse; wat past bij de ondernemer. Wat zijn de roots, talenten, waarden, kortom het Waarom. Daarna gaan we naar de Hoe; wat voor type is hij/zij en wat voor mensen heeft hij/zij om zich heen en werkt dit? Kortom samenwerking. Vervolgens gaan we naar wat en werken we naar het Business Model. Hoe duurzaam is zijn/haar business model? Is het gebaseerd op uren van de ondernemer of kan het ook zonder zijn/haar tijd draaien?
In de Doelstellingen komen uiteraard meetbare doelen aan de orde maar ook hogere doelen zoals ‘purpose’, het is bewezen dat deze meer kracht geven. Ook kijken we naar de belofte die de ondernemer naar de buitenwereld doet. Ik begeleid dit proces en reik alle benodigde tools aan. Inclusief een tool om de voortgang bij te houden. Vervolgens gaat de ondernemer in actie en houd ik hem/haar ‘accountable’ dat wil zeggen dat ik als een soort personal trainer over de schouder mee kijk of de push-ups gedaan worden. Elke sessie sluiten we af met inzichten en zijn we toekomstgericht.

Wat levert Business Coaching op:

 • Een duurzaam Business Model wat helemaal bij je past
 • Meer energie, focus en effectiviteit
 • Alle ingrediënten voor een goed lopend bedrijf
 • Betere samenwerkingen
 • Betere zichtbaarheid, branding en heldere communicatie
 • Een strak plan en planning waar je van gaat houden
 • Dicht bij jezelf blijven

Lees voor meer persoonlijke verhalen de testimonials.

Wat je moet weten voor je start:

Een veel gemaakte denkfout die ik vaak tegen kom is dat mensen denken dat alles op internet staat. In absolute zin staat alles inderdaad al op internet. Maar iedereen is uniek, er is geen ‘one-size-fits-all’. De vragen die jij hebt kunnen dan wel veelvoorkomend zijn, maar hoe jij ermee om gaat is anders dan anderen. Voordat jij jouw ‘oplossing’ bij elkaar gegoogled hebt ben je uren, zo niet dagen/weken verder… en een hoop frustatie en afleiding.

Daarom is het goed om jezelf een paar vragen te stellen voordat je start met Business Coaching:

 1. Sta ik open voor nieuwe inzichten
 2. Ben ik bereid hier tijd, energie en geld in te investeren
 3. Geef ik mijzelf 100%
 4. Ben ik bereid naar mijzelf en mijn overtuigingen te kijken
 5. Krijg ik energie van het idee dat ik aan mijn bedrijf/ carrière / ontwikkeling aan het werk ben